Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.01.16

Ezen az oldalon bármilyen észrevételt lehet tenni. A település, közérzet, boldogulás, nagy szolgáltatókkal gáz, víz, villany, egyéb történetek tapasztalatok. Leírása. Kérem a mérsékelt hangvételt.

Pl. erre reagálásokat várok.

 

Eltelt ez az év is anélkül, hogy csatornát fektetett volna Pestszentimrén a fővárosunk. Nagy kár volt változtatni a csatornaépítés rendszerén, mert azóta centiméterekben lehet mérni az Imrén bővített hálózatot. A Dózsa György út olyan rossz állapotban van, hogy az már egyenesen szégyene világvárosunknak. A fővárosi szemét idehordásával verték szét a kukásautók ezt az utat. Azt hittük, ha már a lakóházainktól pár méterre lepakolt szemét idehordását befejezték legalább újra szőnyegezik az 54-es busz ezen nyomvonalát, de nem így történt.

A Nagykőrösi út felújításának pénze a gyáli határig szólt, mégis csak a nagybani piacig készült el, vajon mi lett a további részek megmaradt pénzével? Vajon miért nem kezdték el belőle a csatornázást a Nagykőrösi úton, hogy befejeződhessen a rekonstrukció? ....teljes cikk olvasható www.szekytarsasag.hu 4. oldalán

Újabb hírek a csatornáról. Nincs csatornánk de fizessünk mitnha lenne. Érdekes? Ez a lehetőség javunkra szolgál mondják ők. Sajnos nekünk leginkább a kényelmetlenség és a fizetés együtt működik. Eddig azzal nyugattuk magunkat, hogy legalább kevsebb a díjat kell fizetnünk. De lám megoldották azt, hogy nehogy valamivel jobban járjunk, mint az akinek nincs gondja csak csatornája. Hiszen az emésztőgödreink korszűtlenül épültek, sok még az ötvenes években, vagy előtte. Nem fejleszettünk, mert már évtizedek óta várjuk a csatornát. De még mindig késik. Ez JELENTI AZ UNIÓT? Hát ebből nem kérek. 

Teljes levél olvasható:

http://ftszv.hu/

1. Változik a díjszámítás módja.

A szennyvízszállítás díját a jövőben az ingatlanon keletkezett és nem az onnan elszállíttatott folyékonyhulladék mennyisége alapján határozzuk meg. Ezt legegyszerűbben és leghatékonyabban az ingatlanon elhasznált ivóvíz mennyiségét mérve lehet megtenni. Ugyanúgy, mint a csatornahasználati díjak esetében, aminek alapja szintén a Fővárosi Vízművek Zrt. által mért vízfogyasztás. A díjszámításban - természetesen a vízfogyasztáshoz hasonlóan - az arra jogosultaknál érvényesítjük a különböző (pl. locsolási) kedvezményeket.
A változás eredménye, hogy a vízfogyasztás alapú számítással egységessé válik a lakossági szennyvízszállítás számlázása és díjfizetési rendje Budapesten.

Még mindig a csatornázatlan helyzetünk:

2010-ben

Minap beszélgetek egy régi pestszentimrei nénivel. Már gyerekkoromban is néni volt tehát elég idős.

Meséli nekem, hogy ne aggódjak, hogy nincs csatornánk. "Képzeljem el, hogy náluk már van és többet fizet mint a vízdíj. (csak zárójelben mondom, hogy másutt hallottam, hogy azért mert hozzá teszünk a vízhez. hmmm Hát igen.) Tovább meséli a néni azt, hogy a nyugdíját 10.000,- Ft terheli a csatorna. Ha nem vezeti be akkor is kell fizetnie, közel ennyit. Tovább kell lépni, aki nem tudja fizetni ezeket az összegeket annak az ingatlanjára terhelik. Lám így kerülnek az ingatlanjaink a szolgáltatók kezére, azután pedig a lakásmaffiásoknak a  tulajdonába. Kik ezek az emberek?

Kata


Elköltöztünk Pestszentimréről?

Mi történt a tábláinkkal?

Meglepődve vettem észre, hogy két televíziós adónk van A TV18, és a PV (Parkváros) Ez nem  rossz mert mind a két adón mást látok. Igaz mindkét adóban leginkább a polgámesterünk látható. A PV televízízió adó lett e telpülésünk névadója? Hogyan? Ki döntött így? Csak azt nem gondoltam, hogy a soroksárról bevezető Nagykőrösi út és a Dózsa György út végén kicserélik azt a táblát amit a rendszerváltás után elhelyezett az önkormányzat. Ezeken táblákon a kerület címere volt látható és a település neve.  Erről a tábláról tájékozódott az ide érkező idegen, hogy megérkezett a kerületünkbe. Az ilyen fajta táblák az fővárosban és az ország területén általánosan természetes településeknél, hogy kinnt van ez a fajta jelző tábla.  Mostanra már elértük azt, hogy az autópályáknál van  Pestszentimre települést jelző eligazító tábla, innen lehet megközelíteni a mi kis városrészü. Erre lecserélik a kerület szélén lévő táblákat másra. "Idegen nehogy ide találjon." Hermetikusan le vagyunk zárva.Kép

Apropó tábla. Sokkal korábban a Dózsa Gy. utca folytatásában, a soroksár kezdete tábla az M5 autópálya soroksári oldalán volt kihelyezve. A lakosság joggal gondolta, hogy az M5 ezen oldalán még Petszentimrén vagyunk. Egyszer csak eltűnt az a tábla. Kiderült, hogy az  Ültetvény utca a legszélső határa Pestszentimrének, és nincs semilyen befolyásunk arra, hogy a másik kerület területén mi történjen. Ugyan ez tapasztalható a Nagykőrösi oldaláról a Hunyadi, Szélső utca, Brigád utca folytatásánál is. A fővárosi tervezésnél, el tudom képzelni, hogy az M5 autópálya és a vasúti sín által határolt terület részeket  a mi kerületünkhöz csatolják. Hiszen azok a területek lakatlanok és a szomszéd kerület nem törődik vele. Viszont aki ezen a kerületszélen lakik sok kellemetlenséggel néz szembe. Ekkor lehet, hogy el tudnánk érni azt, hogy zajvédő falat építsenek fel, az autópálya tartozékaként.

Pestszentimrén is van fejlődés, szépülés.

Új rendelők, régi bölcsőde felújítása, nagy örömünkre szolgál.

A társas lakóházak építése

 Lehet nekem nem annyira teszik az új tendencia az építkezésben. A Nemes utcán  tervbe van véve egy táj idegen építkezés, a magja már látható is a Kisfaludy utca Nemes sarkon. Lehet sok sok lakó telepíthető be a kis településünkre, akik fogyasztanak. Hol keresik meg a rávalót azt nem tudjuk, mert nálunk a kereskedők adják a legtöbb munkahelyet. Iparterületünk nincs. A nagy multik betelepítésével csak a kiskereskedésekett teszik tönkre az ott dolgozók létszáma csak átkerül a multihoz. (legújabb Tesco express,  Lidl terve). A tulajdonos csak vergődik, vagy becsuk. Azt nem értem miért nem fontos a kiskereskedő a vezetésnek? A kiskereskedők által foglakoztatottak miért nem számítanak? Az nem munkahely? Mi is bejelentünk, adót fizetünk.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Vajon hol lakunk?

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

katabig@citromail.hu

(Nagy Kati, 2011.09.14 09:18)

Kedves névrokon!
A táblákat már elvitték, csak a keret van. Tehát az idegen számára a településünk nem is létezik.
A Dózsa György úton lakom. Ott kérdezik az autópályáról érkezők, hogy mikor lesznek Pestszentimrén. Valakinek érdeke, hogy ne találják meg a településünket, csak az a kérdés, hogy miért.
Nagy Kati

refianna@externet.hu

(Réfi Anna, 2010.01.22 14:44)

"A Nagykőrösi út felújításának pénze a gyáli határig szólt, mégis csak a nagybani piacig készült el, vajon mi lett a további részek megmaradt pénzével? Vajon miért nem kezdték el belőle a csatornázást a Nagykőrösi úton, hogy befejeződhessen a rekonstrukció?"
Hát talán azért,mert mindennek külön kasszája és keretösszege van.Pl.: van 20 millió forint az útépítésre és van egy másik kasszában 50 millió a repülőlegyek útvonal ellenőrzésére.Na már most,ha elfogy az útjavítási keretösszeg,akkor nincs útjavítás.Bár a repülőlegyek útvonalellenőrzésére még van pénz,de azt csak arra lehet használni. Tehát, ha az éves szinten beosztott pénzemből az ennivalóra szánt összeg elfogyott,akkor éhen halunk úgy,hogy az aranyékszerek vásárlására szánt összegből csak aranyékszert vehetek.Hát ennyi az egész.Fukszokkal megrakodva megyek az ingyenkonyhára,segélyért.Nem ismerős?