Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Az Összefogás Párt Oktatási Kabinetjének 1. számú sajtóközleménye

Az Összefogás Párt tiltakozik a 2010. évi felsőoktatási felvételi eljárásban szerezhető,

nem szaktudást elismerő többlet pontok ellen

Az Összefogás Párt tiltakozik az ellen, hogy a felsőfokú felvételi eljárásban nem a szaktudás elismeréseképpen, hanem attól független körülmények méltánylása alapján továbbra is 50 többletpont adható. Ez olyan, mintha az olimpián a szegényebb országok sportolói a 200 méteres síkfutásban 50 méter előnnyel indulnának a tehetősebb országok versenyzői előtt. Az Összefogás Párt követeli, hogy a felvételi eljárás során a tényleges tudás legyen az egyetlen szempont, és töröljék a nem szaktudásért jelenleg adható többlet pontokat. A 2010. évi hivatalos felvételi tájékoztató idén is 400 pontban jelöli meg a megszerezhető tanulmányi pontszám felső határát. Az Összefogás Párt Oktatási Kabinetje tiltakozik az ellen, hogy nem a szaktudás elismeréseképpen továbbra is többletpont adható: a hátrányos helyzetért, halmozottan hátrányos helyzetért, fogyatékosságért, gyermekgondozásért összesen 50 többletpont mértékéig. Tiltakozásunk oka az, hogy a nem szaktudást előnyben részesítő többletpont akár 25% hátrányba sodorja azokat a felvételizőket, akik rendezett családi körülmények között, a tanulmányi eredményeik illetve pályaalkalmasságuk révén szeretnének felsőfokú tanulmányokat végezni. A gyermekgondozásért kapható 50 többletpont úgyszintén akár 25% hátrányba sodorja

egyrészt a jelentkezők többséget alkotó, még nem szült nőket, másrészt a férfi jelentkezőket, akik a társadalmilag megszokott körülmények között ezt az előnyt nem tudják igénybe venni.

A többletpont lehetősége olyan, mintha az olimpián a szegényebb országok sportolói a 200

méteres síkfutásban 50 méter előnnyel indulnának, a 200 méteres gyorsúszásban egy

uszodahossz előnyt kapnának. Ez nyilvánvalóan sportszerűtlen, elképzelhetetlen.A jelenlegi többletpont rendszer kontraszelekciót jelent: tömegével kerülhetnek be az egyetemekre olyan tanulók, akik nem megfelelő felkészültségük miatt akár már az első félévben kiszóródnak, vagy csak alacsony szinten tudják teljesíteni a követelményeket, miközben olyanok, akik jobban felkészültek, életpályájuk módosításra kényszerülnek, vagy, ha családjuk támogatni tudja őket, költségtérítéses képzést választhatnak, ami akár sok évre terjedő adóssággal terheli meg életüket.Az Összefogás Párt követeli, hogy a felvételi eljárás során a tényleges tudás legyen az egyetlen szempont, és töröljék a nem szaktudásért jelenleg adható többlet pontokat. Ha ez nem történik meg, akkor az Összefogás Párt az Alkotmánybírósághoz fordul, és követeli az esélyegyenlőség biztosítását valamennyi felvételre jelentkező tanuló számára.

Budapest, 2010. január 21.

Dr. Marossy Endre  az Összefogás Párt Oktatási Kabinet vezetője

 
A hírt ismerőseitek és a szimpatizánsok között is terjesszétek, hogy minél
többen megismerjék jelöltjeinket és programunkat.Kedves Tagtársak!

Dr. Keszthelyi Zsolt (Baranya 1. OEVK) és Mali Zoltán (Baranya 6. OEVK),
az Összefogás Párt képviselő-jelöltjei a hétfői Barna bácsi melletti
szimpátiatüntetés apropóján holnap reggel (2010.01.20.) 7.30-tól a TV2
Mokka című műsorának vendégei lesznek.

Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke és Mali Zoltán ma reggeli
tévéinterjúját a következő linken érhetitek el:
http://osszefogas-part.hu/2010/01/19/tuntetes-egy-normalis-orszagert/

Kedves Tagtársak!

2010.01.19.)
Dr. Kertész-Bakos Ferenc, az Összefogás Párt ügyvezető alelnöke és Mali
Zoltán, Drávapiski polgármestere, az Összefogás Párt képviselő-jelöltje
holnap (2010.01.19.)reggel fél 7 után pár perccel az M1 Ma reggel című
műsorának vendégei lesznek. Ha tehetitek, mindenképp nézzétek meg.


Szimpátiatüntetés

 

 

2010. 01. 12.
 
Az Összefogás - az egyetlen pártként a hazai politikai erők sorában - a kezdetektől fogva támogatta Szoboszlai Barna bácsit az igazság kivívásáért folytatott küzdelmében. Mint ismeretes: Barna bácsi végső elkeseredésében áramot vezetett a portáját körülvevő kerítésbe, mert megelégelte, hogy terményeit évek óta ellopják, kertjét feldúlják a hozzá rendszeresen betörő tolvajok. Az Összefogás Párt - az ügye tárgyalását megelőző napon – szimpátiatüntetést szervez az életét becsülettel végig dolgozó kesznyéteni nyugdíjas mellett. (MTI közlemény)
Az Összefogás Párt és tagjai a példastatuálási szándéktól sem mentes ügy kirobbanása óta Barna bácsi mellett állnak: erkölcsi, jogi és lakhatási támogatást nyújtva számára. Az életét becsületesen élő, a törvénnyel soha szembe nem helyezkedő kisnyugdíjast több emberen elkövetett emberölés kísérletének vádjával akarják börtönbe juttatni.
Ne feledjük, az otthonából az eljárás kezdetén bilincsben elvitt és azóta is lakhelyelhagyási tilalommal sújtott nyugdíjas gazdálkodó - aki a portáját, kertjét, termését végső elkeseredésében kényszerült árammal megvédeni - kiszolgáltatottsága sok tízezer vidéki embert érint napi szinten hazánkban!
Az Összefogás Párt csendes szimpátiatüntetést tart a tárgyalás előtti napon, 2010. január 18-án, Miskolcon, a bíróság épülete előtt. (Gyülekezni 17.00 órától lehet a Dózsa György út 4. számnál). A tüntetés 17.30 órakor kezdődik; az Összefogás mindenkit szeretettel vár, aki szimpatizál a több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolt Barna bácsival és a hozzá hasonlóan kiszolgáltatott honfitársainkkal.
 
Budapest, 2010. január 11.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.