Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Önéletrajz

Kép Nagy Katalin vagyok, születésem óta Pestszentimrén élek. A Szélső Utcai Általános iskolába és az Ady Endre utcai iskolába jártam 1967-ig. 1971-ben az Ócsai Bólyai János Gimnáziumban érettségiztem. Ezután fényképész szakmát tanultam, majd a nyomdaiparban helyezkedtem el. Itt ismét iskolapadba ültem, ahol szakmai érettségit és nyomdaipari technikusi vizsgát tettem, valamint tipográfus-képesítést is szereztem. 1990-ig több nyomdában dolgoztam, mindenhol a beruházások elindításában is részt vettem.
A rendszerváltás új helyzetet teremtett: az 1990-es évek elején az elsők között voltam azok közül, akiket a leépítések miatt küldtek el. Azóta a kisvállalkozók eddig felmerült összes gondját, baját megismertem, melyekkel jelenleg is küszködöm. Nyomóforma-készítő szakmám miatt a bélyegzőkészítés kézenfekvőnek tűnt, ezért könyvelő testvéremmel összefogtam és együtt nyomtatványboltot, valamint könyvelőirodát nyitottunk, amit azóta is sikerrel üzemeltetünk.
Politikával eddig hivatásszerűen nem foglalkoztam, de a lényeges történéseket és aktualitásokat mindig figyelemmel kísértem.
Most éreztem azonban először, hogy aktívabb szerepet kell vállalnom, a „Kossuth Lajos azt üzente...” rigmus engem is megszólított. Azért csatlakoztam az Összefogás Párthoz, hogy hangot tudjak adni a hozzám hasonló korú és foglalkozású emberek igényeinek. A programom is az ő problémáinak orvoslásáról szól. A legtöbbet saját lakóhelyemen, Pestszentimrén akarok és tudok segíteni. A következő hónapokban ezen fogok dolgozni.
A családomról

Édesapám jóvoltából gyermekkorom  Lőrincen az Örs utcában és Peszszentimrén  a Dózsa Gy. utcában telt  a nagyszülőknél. 
Nagyszüleimtől megörökölt házban élek, Édesanyámék szomszédságában.
Testvérem és az összes unokatestvérem azok gyerekei unokái mind körülöttem élnek. A nagyapám hatalmas telkét „osztogattuk” amíg lehetett. Ez a mi Szathmáry, családi „nagybirtokunk”. Pestszentimreinek lenni nem csak lét, hanem itt a szűkebb hazánk. Aki itt szeret itt élni, az nagyon szereti Pestszentimrét. Az összes problémájával együtt. Ezt minden régi és újabb lakos igazolni tudja.
1973-ban megszületett kislányom, aki szintén itt nőtt fel, itt járt általános iskolába.
A kerületben érettségizett a Karinthy Két tannyelvű gimnáziumban. Ő is a nyomdaipart választotta és itt szerezte a diplomáját.
1997-ben született az unokám.

Mindig érdekelt a művészet. Általános iskolában rajzversenyeken vettem részt. később a rajzolással már nem foglalkoztam, jobban érdekelt a fényképészet. Ez a kifejezésmód izgatott, de mindig behatárolt volt a lehetőségem, mert nem tudtam megvenni a legmodernebb és legtöbbet tudó számomra megfelelő fényképezőgépet. A nyomdai pályafutásom alatt rájöttem, hogy az újság, folyóirat, könyv tervezés és készítés is művészet. Méghozzá csodálatos. Ekkor ismertem fel a tipográfia jelentőségét. Megszereztem a tipográfus képzettségemet. Rendszer váltás körül úgy éreztem, hogy a digitális feldolgozás elvitte a szakmámat. A vállalkozásom kezdetén a bélyegzőkhöz elengedhetetlen volt számítógépes szöveg szerkesztés. Számítógép mögé ültem, és újra meg újra tanultam. Ekkor már önállóan dolgoztam és dolgozom azóta is. Itt találkoztam a legcsodálatosabb világgal. Egyesíthettem az összes tudásomat. Fényképész, tipográfus, nyomóforma készítő, montírozó szaktudásomat és tehetségemet. A grafikus és foto feldolgozó programokkal gyönyörű alkotásokat lehet készíteni.
A hobbim: A kirándulás, kenuzás, kerti virágaim - természet fotózása (is) stb… felvételeim digitálisan feldolgozva, átdolgozva megjeleníteni. Csodálatos világ, óriási lehetőség. Csak elég idő kell hozzá. Most lehetőségem van, hogy ezeket a képeimet megjelenítsem nyomtatással. Ismét a nyomdaiparban vagyok. Módom van a helyi "Falukép" hirdetéseinek szerkesztésére. Szívesen teszem ezzel is tevékenyen részt veszek Petszentimréért.
Itt találkozik a hobbim a munkámmal. A boltban kisnyomtatványok szerkesztésével plakát és reklámtábla tervezésével kivitelezéssel foglakozom. Ma új dologgal foglakozom, újra tanulok: a honlapkészítést. Ezzel az eszközzel is segítem a következő célkitűzésemet.

Most eltökélt szándékom, hogy olyan pályára lépjek, ahol tenni tudok a korosztályomért akik ma ötvenesek, gyermekeinkért, kerületünkért, pestszentimreiekért, Pestszentimréért .

 

 

 

A mappában található képek előnézete képek