Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Autósok és márkaszervizek..

2013.07.03

Ha vettem egy új autót akkor a szerviz ragaszkodott ahhoz, hogy a kötelező szervizt náluk végeztessem el.

Úgy nézett ki, hogy bevittem az autómat az ingyenes szervizre. Közölték velem, hogy a megtekintés ingyenes de az olajcsere az már pénzbe kerül. Így sec-perc alatt ott hagytam 20-30 ezer forintot.

Más eset: Még a garanciális idő alatt meghibásodott autómat., úgy javítottá ki, hogy legomboltak rólam 30.000,- Harmicezer forintot és kicseréltek benne egy bakelit fedőt., egy másik  régi autóból kiemelve. Tehát egy másik használtat tettek be. Ez hamarosan tönkre ment. Felkerestem a régi  barátomat, aki autószerelő és NEM feketén dolgozik. Legális autószerelő műhelye van. A márkaszervizben cserélt alkatrész cseréjekor derült ki, hogy a MÁRKASZERVIZ egy régi sérült vacakot tett be az autómba, amivel már nem mentem vissza hozzájuk (mert több napos várakozási időt jelöltek meg, hogy csak akkor tudják fogadni az én autómat) (Persze gondolom újra borsos árárért cserélték volna ki. Ki tudja?)

Az ismerősöm  5 ezer forintért vásárolta meg az ominózus alkatrészt, ami egy jó minőségű darab, nem égett el, mint a másik. Kicserélte és  elkért 10 000,- Ft-ot összesen, számlát is adott.(-30 000,- veszetségem keletkezett)

Visszatérve a márkaszervizhez, nem vettem volna semmit észre ha nekem azonnal a jó minőségű új alkatrészt kaptam volna.  Nincs újra hiba NEM buknak le előttem. Persze ez az élmény engem már el is tántorított a márkaszervizektől, sőt az ismerősömet ajánlom a gyors korrekt kiszolgálás miatt.

De volt másik eset másik autóval. Egy utcai csatorna tető kibökte az olajtartályomat. Elfolyt az olaj be kellett vontatni a kocsit a leközelebbi szervizbe.  Ami a véletlen folytán a kocsim márkaszervize volt. Megegyeztem a javítás árában, ami tartalmazta az elfolyt olaj árát is. A szervizlapon feltüntetve. A javítás után édesapámat küldtem a gépkocsiért. Természetesen ő már csak a fizetendőt kérdezte. Csodálkozott miért kell neki a dupláját fizetni mint amit én mondtam. Közölték vele, hogy az elfolyt olaj ára van még benne, a szervizpapírt eltették. Csak számlát kaptunk.

Hát igen édesapám belenyugodott és kifizette. Nekem maradt a plusz költség, amit még meg reklamálni sem volt módom mert a javítási költségvetést édesapámtól elkérték és ők eletették?? Nekem csak az átverés íze hagyott nyomot az életemben és a plusz költség a bukszámon. Többet a márkaszervize felé sem mentem.  Ha szerelő kellett, akkor a szervizelést az ismerősöm a legális műhelyében elvégeztettem el, korrekt áron és korrekt javítással. Így mindig tudom mit javítatottak az utómon és milyen állapotban van.

K

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.