Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


dohány és a kereskedelem

2013.07.20

A dohány értékesítő kis üzletekkkel eddig nem törődött senki. Senkinek nem volt fontos, hogy miből tartja fenn magát. Sőt tovább megyek az egyéni vállakozónak a járulékot akkor is be kell fizetni, ha egy forint bevétele sincs, Sec-perc alatt eladósodik az államnak, utána az állam viszi a házát a pénzét, autóját egyéb. Nem egy ilyen embert ismerek, akivel ez megtörtént. Senkit nem érdekel, miből tud megélni.

Alább kiderül, hogy a dohánygyárak irányították az egészet.  Kinek mennyi fizettek ezért a törvényért azt nem fogjuk megtudni. A vállalkozókból még jelentős összegeket húztak ki. Alább igazolják. Más vállalkozásokat ( csak korlátozottan, mert csak X helyen készítették a reklámokat és a bútorokat) meg támogattak munkahellyel. Ilyen az élet de talán nem kellene ennyire irányítottan csinálni.

Azokról nem szól a fáma akik buktak az egészen, 20 éves munkájuk tönkre ment. Nem kértek segélyeket, nem kértek munkahelyet maguknak csináltak és dolgoztak csendesen. Ezután nem lesz bevételük, nincs boltjuk .....stb.....

Talán az állami irányítootsága miatt lett "NEMZETI"

K

 

Trafik - Az MDKE a Kúriához fordult egy népszavazási kezdeményezés miatt.

cikk részlete:

Az MDKE azzal indokolja kifogását, hogy a mintegy ötezer trafik üzemeltetői csak akkor tudják fenntartani üzletüket, ha a dohánytermékek mellett legalább az Európában jellemző trafikárut - hírlap, ital, üdítő - árusíthatják, illetve megmarad a tervezhető nyereséget biztosító árrésük, ellenkező esetben bajba kerülhetnek azok a kis- és középvállalkozások, akik jelentős forrásokat mozgósítottak új üzletük beindításához.

A közlemény idézi Lengyel Antalt, az egyesület elnökét, aki arról tájékoztatott, hogy a "rendkívül szűk határidők ellenére" július elsején megnyitottak a nemzeti dohányboltok a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt., a NAV és a dohánygyárak munkájának köszönhetően. Fontosnak nevezte, hogy a jelentős költséggel megnyitott nemzeti dohányboltok működőképesek és jövedelmezőek legyenek, hiszen csak így képes felvenni a piac a feketekereskedelem elleni harcot.

Az újraszabályozott dohánykereskedelem keretein belül az érintett vállalkozások kiszámítható jövedelemhez jutnak, javul a foglalkoztatási helyzet, hiszen legálisan foglalkoztatják munkavállalóikat, valamint számos más vállalkozásnak - asztalosoknak, fóliásoknak, informatikusoknak, könyvelőknek - adnak munkát - tette hozzá.Hangsúlyozta: a magyar dohány-kiskereskedői társadalom összefogására van szükség, hiszen szerinte az OVB trafiktörvénnyel kapcsolatos két eddigi döntése veszélyezteti az éppen csak elindult rendszer célkitűzéseit és eddigi eredményeit.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.