Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közeledik az iskola, visszaállították a 6 éves kori iskola kezdést

2013.08.25

A korábban  kormányunk úgy dötött aki nem járatja iskolába a gyerekét megvonja a családi pótlékot. Ezért aztán az alul iskolázott szülő és a sok gyerekes családok is elküldik a gyerereket az iskolába. Ez helyes mert az iskola az első olyan hely ahol igazán új ingerek érik a kigyereket. Megtanulják a fegyelmet, hosszabb idejű koncentrációt. Megtanulják a betűvetést,  olvasást.  A környezetükről ezerféle dolgot tanulnak, amiről esetleg otthon nem kapnak információt. El indulnak a nagy ÉLET felé.

Arról nem szólt a híradás, ha a gyermek nem jár iskolába akkor még börtön büntetés is járhat. Nincs kivétel ha kórházban van olykor  az sem számít. Igaz  "csak" felfüggesztett ( a napi gondokat nem veszik le a szülők válláról). Mindez a gyeremek fejlődése érdekében.

Ezt hogyan képzelte el a jogalkotó? Mint tudjuk Ő is ember nem gép, vagy robot!  Azt tudni kellene nekik is, hogy ha a szülő egyébként nem vét a  törvények ellen akkor bűnözővé teszik, az ilyen "Semmiért". Egy munkahelyi elhelyezkedésnél, már nem kap erkölcsi bizonyítványt. Maga az állam sem foglalkoztat senkit erkölcsi bizonyítvány nélkül. Akkor hogyan talál ez a szülő munkahelyet?

Mik a kilátásaik a jövedelem szerzéshez. Alacsony iskolázottság, sok kicsi gyerek, "büntetett" előélet, kevés munkahely és még esetleg cigány származású is? Hogyan legyen az, hogy minden gyerek lakjon jól? Osztogatásal csak egy két napra  oldódik meg a gond. Nagon jó ha karácsonykor nem éhezik a gyerek. De van még 363 nap az évben, amikor iskolába kell járni, mondjuk ott az "ingyen" étkeztetést sok helyen megoldották. Azért még vannak az iskolai szünetek, a hétvégék .. az öltöztetés és ez még nem minden.

Ha a szülő talál munkahelyet, fel is vennék mert van mentora aki segít neki. DE OTT a BÜNTETÉS, ugyan felfüggeszett de bűnözőnek kiáltották ki. Az eljárás során hiába volt kórházi iagzolás, hiába igazolódott be, hogy két osztálytársa, gyötri, megalázza azt a kisgyereket, másik osztályba kellene tenni mert a gyerek nem akar bejárni abba az osztályba. Iskola nem Tesz semmit ennek érdekében. Az édesanya  folyamatosan dolgozik, az iskola szóbeli üzenete valahogy nem jut ez hozzá.

Egy fefüggesztettel bűnözővé tette a bíróság. Ma lenne önkormányzati állása DE OTT a BŰNÖS MÚLT:  A semmiért. A bíróságon lebeszélték a fellebezésről, hogy esélye sincs....

A kormányzatnak látnia kellene ezeket a következményket is. A bírónak nem kellett volna  ilyen súlyos következménykkel járó ítéletet hozni.

MINDEZ A GYEREK ÉRDEKÉBEN. Ki nevelje a gyereket, ha nem a szülő?

K

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.