Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mai "Tiborc" azaz mai helyzet a kis emberek életében

2011.07.22

N. Á. E.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-budapesti Adóigazgatósága

Tárgy: fizetési kedvezmény határozat.

 

Fellebbezés

 

A 2011. április 28-án kelt fenti számú határozatuk ellen a rendelkezésre álló határidőn belül, fellebbezéssel élek. Ismételten kérem, hogy a kirótt 987.400.- Ft eljárási illeték és járulékai megfizetésétől szíveskedjenek eltekinteni.

Kérem, továbbá, hogy az újabban felmerült fellebbezési illetékre is költségmentességet szíveskedjenek engedélyezni.

 

Indoklás

 

Az emberi méltóságom folyamatos megsértése az, hogy sem a per folyamán, sem most nem méltányolják anyagi lehetőségeimet, és a kirótt 987.400.- Ft perilleték megfizetését követelik tőlem. A kérelemben indokaimat már leírtam, bár úgy tűnik nem minden körülményt sikerült megvilágítanom.

A fizikai létemet veszélyezteti, ha a tartozás megfizetésétől nem tekintenek el.

 

Már az megalázó, ahogy élek. Napi 12 órai munka mellett a  …………….. Bt–ből csak havi nettó 58.550.- Ft munkabért tudok kivenni, ahogy előző kérelemben már leírtam. Ez nem tükrözi sem a munka mennyiségét, sem az anyagi és erkölcsi felelősségét. A beltag teljes vagyonával felel, és elsődlegesen felelős alkalmazottaiért is. Ki van téve munkaügyi per lehetőségének is, ha esetleg a jogi ismeretei hiányosak!

 

Elméletileg jó anyagi forrás a cégtulajdonlás, de a gyakorlatban csak akkor, ha sikerül pozitív eredményességgel működtetni, és osztalékot is fizetni. Nos, az általam működtetett Bt sajnos nem ilyen. A Bt kényszervállalkozás! Veszteséggel működtetem, mert 55 éves koromra nem maradhatok bevételi forrás nélkül. Egyik pillanatról a másikra nem tudom bezárni, mert akkor még ez a forrás is elapad. Vagyis megszűnik az 58.550.-Ft havi bevétel is. ( Ez bruttó 94.000.- Ft/hó munkabért jelent.) Remélem, hogy a válságnak vége lesz, valamint azt, hogy a vevői körben ismét látom a kerületi Önkormányzatot is. Ez azonban csak a cég tartozását tudja csökkenteni, de legalább a hosszú távú működése biztosított. (A cég ellen végrehajtási eljárás van, amit sikerült átmenetileg felfüggesztetni.) Az állami vevők megjelenése biztosítja majd a magasabb bevételt. Ezáltal legalább a Bt helyzete stabilizálódik.

 

A másik megalázó tényező is az eddig leírtakból fakad.

Édesanyámmal egy lakcímen, de nem egy háztartásban élek. Állapota miatt, - 86 éves – a nyugdíját én kezelem. Szégyellem leírni, - de nem tudok mást tenni – a létem minimális fenntartásához a nyugdíjából veszek el. Ő megbízik bennem, én pedig felélem nyugdíjának azon részét, amit ő már nem tud. (Tudta és engedélye nélkül.) Az mindenképpen őt illeti, nem engem. Vagyis, ketten élünk az ő 147.000.- Ft nyugdíjából, és az én 58.550.- Ft havi fizetésemből. Ahogy a kérelemben már leírtam, ebből fizetem az ingatlanvásárlási hitelt is, amit még 2001-ben vettem fel. (A lakást kénytelen voltam eladni. A korábban keletkezett tartozásomat rendeztem belőle.) Az ő ingatlanját terheli a jelzálog. Ha azt sem fizetem, akkor mind a ketten az utcára kerülünk. Szó szerint!  Ez a nyugdíj összeg 2011 augusztusától 40.000.- Ft-al csökken, mert Édesapám halálának első évfordulója lesz. Ez az összeg tartalmazza a 60%-os özvegyi nyugdíjat is. 2011. augusztustól csökken kb. 100.000.- Ft-re, és akkortól majd azt kell beosztani, hogy jusson mindenre.

Összefoglalva: 

1.      villany:     kb.          7.000.-Ft/hó (a főzés nem zajlik)

2.      gáz:           kb.       25.300.- Ft/hó (Egyelőre átalány, júliusban számol el.)

3.      víz, kuka:  kb.         5.700.- Ft/hó

4.      TV, telefon előfizetés:  kb.  4.700.- Ft ( ez is elengedhetetlen.)

5.      Mama gyógyszerei:   kb. 5.000.- Ft mai áron.

6.      Mama önkormányzati gondozása: januárit csatolom, azóta 760.-Ft/óra díjra emelték. Összesen kb. 17.000.- Ft/hó kiadást jelent.

7.      Saját gyógyszereim: még nem tudom, mert a gyógykezelés folyamatban. Nincs kialakult rendszer. A gyógykezelés miatt hosszabb távon betegállományra számíthatok. Ezt is át kell hidalni valahogy.

8.      FHB-nek törlesztő részlet: kb. 29.000.-

Havi bevétel:              147.000.- Ft + 58.550.-Ft = 205.550.- Ft

Havi fix kiadás:                                 összesen:          93.700.- Ft

                                                                                  111.850.- Jelen pillanatban ennyi marad,

kettőnk élelmezésére, tisztítószerre és papíráru szükségletre és rendkívüli kiadásokra. 2011 augusztustól a bevétel csökken 40.000.- Ft-al. Ezt azt jelenti, hogy marad 71.850.- Ft mindenre. Tekintettel arra, hogy a napi munkaidőm több, mint 8 óra, nem tudom a háztartási munkákat egyedül végezni, és havi 1-2 alkalommal fizetnem kell a takarításért is. Ezt is ebből a bevételből kell megoldani. Mindezt csak igen meggondolt beosztással lehet elérni. Itt most azzal nem számoltam, hogy egy évben legalább egy hetet szabadságon töltök, és addig Édesanyám is bentlakásos helyen tartózkodik, mert csak úgy pihenhetek nyugodtan, ha tudom, hogy 24 órás felügyelet alatt van. Ennek szükséglete: kb. 40.500.- Ft. 

 

 És mindez csak addig érvényes, ameddig Édesanyám él. Ha bekövetkezik az elkerülhetetlen, akkor már nem tudom milyen alternatíva lesz. Ebben a pillanatban a jövő egy sötét képernyő.

 

A Mama ruházkodása már biztosított, én pedig vigyázok ruháimra, és a lehető legolcsóbb helyen vásárolok. Egyszerűen öltözködöm. Hangsúlyozom, hogy napi 12 órás munkavégzés mellett! Nyugdíjazásomtól még 7,5 évre vagyok, de akkor is megalázóan alacsony összegre számíthatok több mint 40 ledolgozott év után. Munkavégzés mellett két jó képességű gyermeket is felneveltem, akik ma hasznos tagjai az államnak.

Rágondolni sem merek, de lehet, hogy gyerekeim támogatására szorulok? Lehet, hogy ezt az összeget a nyugdíjamból is levonják?

Többek között azért számíthatok alacsony nyugdíjra, mert ha nem sikerül a Bt tartozását megfizetnem az árbevételből, - ami nagyrészt járuléktartozás, - akkor a ledolgozott éveimet nem ismerik el szolgálati időnek. Vagyis duplán büntetnek.

1.      A beltagság okán az a tartozás is a nyakamba hullik. Úgy tűnik, hamarabb, mint gondoltam.

2.      Ezek az éveim nem számítanak szolgálati időnek, tehát a megállapítás szabályai szerint alacsonyabb kategóriába fogok tartozni. Kevesebb évet vesznek figyelembe.

 

Emberi méltóságomat és jogbiztonságomat folyamatosan sértette a Magyar Állam akkor, amikor leírta az örökölt ingatlant a nevemről egy Alkotmány-t is sértő ítélet alapján. Azt sem vette figyelembe, hogy az ingatlan ellenértékét megkaptam, vagy sem. A Magyar Állam annyi jogbiztonságot sem nyújtott, hogy anyagilag ne legyek kifosztva. Nem hagyott eszközt a védekezésre sem. Nem hagyott eszközt a kezemben azért, hogy legalább a saját lakhatásomat, anyagilag tudjam biztosítani.

Amikor peres úton reklamáltam a bejegyzést a Fővárosi Földhivatallal szemben, a bíróság teljesítésigazolásnak elfogadott egy hivatalosnak nem mondható levelet. Egy olyan levelet, ami nem igazolja a pénz tényleges meglétét! Csak egy nyilatkozat, semmi más! Ezt azért fogadta el, mert ügyvédtől származott. A törvények szerint ügyvédnek nem kell tanú, tehát amit mond, igaznak kell tekinteni. Pedig az ügyvéd nem mondott igazat. Igen ám, de a pénzemet ő forgatta, mert banki igazolást a bíróság nem kért.  Én kértem, de nekem nem mutatott. Ebben az ügyben Senki voltam, pedig az én pénzemről volt szó. Ennek kamatait és keletkezett kárát kértem abban a perben, amit el sem veszthettem volna. Ekkor keletkezett a jelenlegi perköltség. Az ítélet az ügyvéden nem kérte számon az Ügyvédi Törvény 30.§-ának betartását.

 

És még nincs vége a megaláztatásnak, mert az élet véges, és 86 éves édesanyám élete is egyszer véget ér. Halála esetére a végtisztesség megadásához tartalékolnom kell, mert a mai áron kb. 300.000.- Ft magasságban van a temetés.

Erre két megoldás van:

1.      Ebből, a mostani „magasabb” bevételből tartalékolok előre. (Nem tudom, hogyan?)

2.      Az adott szituációban részletfizetésre eltemettetem, de a maradó bevételből kell majd törlesztenem. (Ezt sem tudom hogyan.)

Mind a kettő szituáció szinte lehetetlen feladatot ró rám. Ez a legnagyobb megalázás az állam részéről. Nem hagy annyi jövedelmet, hogy minden alapvető emberi szükségletre jusson. A végtisztesség megadása pedig az alapvető emberi értékek közé tartozik.

 

Határozatukban hiányolták, hogy nem írtam semmit arról, hogy milyen vagyonom nincs, illetőleg, van:

Nincs:

1.                              Nincs a nevem ingatlan. Ami volt, azt válás, vagyonmegosztás folyamán Alkotmányt is sértő ítélettel elvették tőlem, és teljes ellenérték megfizetése nélkül odaadták elvált férjemnek. Az ingatlanhoz én ági (anyai nagymamám után) örökség útján jutottam, bíróságilag mégis kiraktak belőle. Ez önmagában megsértette a tulajdohoz fűződő alkotmányos jogomat. A mostani illeték keletkezésének egyik oka.

2.                              Nincsen semmilyen forgalmi értékkel bíró nagy értékű festmény, ékszer vagy antikvitás a birtokomban. Eddigi életem folyamán nem volt lehetőségem a felhalmozásra.

3.                              Nincs semmilyen értékű gépjárművem. Jogosítványt szereztem, de gépkocsit még nem tudtam vásárolni, ügyintézéseimet a BKV járataival való közlekedéssel oldom meg.

4.                              Nincs értékpapírom, mert – jobb meggyőződésem ellenére – évek óta nem tudtam tartalékolni, hogy az esetleges nehéz időket áthidaljam, illetőleg legyen más bevételi forrásom is, mint a havonta esedékes munkabér. ( Az értékpapír hozamára gondolok.)

5.                              Nincs a Bt –nek tőkehozama. Jegyzett tőkéje: 500 e Ft, saját tőkéje 2009 december 31.- beszámoló szerint: 211 e Ft. Vagyis tőkevesztés van, nem növekedés. A 2010-es beszámoló még nem készült el, de előzetes kalkulációm szerint további tőkevesztés lesz. Figyelembe véve a 2010-es árbevételt.

 

Van:

1.      Megrendült egészségem. 2011. március 11-én 152 pulzus számmal és fibrillált szívvel sürgősségi mentőszállítással vittek a Dél- pesti Kórház ügyeletére. Ennek folytatásaként - gyógyszer mellékhatás – 1/3-ra lecsökkent a fehérvérsejt szám, és összeomlott az immunrendszerem. A gyógykezelés tart, és most még nem látszik, a jövőbeni gyógyszer szükséglete. Kérdés, hogy milyen mértékű lesz az egészség helyreállása. Jelen pillanatban táppénzen vagyok, így bevételem tovább csökkent.

2.      Szerető családom, - erkölcsileg, emberileg támogatnak, nem hagynak magamra, de anyagi segítséget nem tudnak adni.

3.      Együtt érző barátaim, - mint a családom, anyagilag nem tudnak támogatni.

 

Az eddig felvázoltak alapján kérem, hogy a fellebbezési illetéket is engedjék el, mert a jelenlegi anyagi lehetőségem még a közel 40.000.- Ft fellebbezési illeték megfizetését sem teszi lehetővé!

Ezt a levelet pedig saját maga fogalmaztam, ezért legalább nem kell fizetnem.

Munkám miatt – könyvelő vagyok – számítógép, és nyomtató a rendelkezésemre áll, ezért tudom kulturáltan, a mai igényeknek megfelelően kinyomtatni a levelet.

 

Nem tudok más törvényre hivatkozni, csak arra, amire önök, amely lehetővé teszi, hogy egyedi mérlegelés alapján az adósság elengedését, ha annak megfizetése veszélyezteti a kötelezett fizikai létfenntartását. Elutasításukban hiányolták, hogy nem írtam részletesen az életemről, hogyan és mennyiből élek a napi gyakorlatban.

 

Fellebbezésemben megtettem, remélem meggyőztem önöket arról, hogy ennek az összegnek megfizetése a fizikai fennmaradásomat veszélyezteti.

 

 

Budapest, 2011. május 24.

 

                                                                                  N.Á.E.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.