Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÖKO program

2012.04.15

A kerületünkben a petszentimre nagyobbik része nem került a csatornázási programba. Viszont a szennyvíz kezelését meg kell oldani. Kiváló emésztő gödrök vannak, mert van olyan család aki 25 évvel ezelőtt az engedélyeknek megfelelően megépítette a szennyvíz tározóját. Azóta csak néhányszor kellett szippantani. A lakosság nagyobbik része igen gyakran szippantat. 15 évvel ezelőtt megjelentek a szennyvízkezelő szerek. Azok biológiailag gyorsítják fel a szennyvíz lebomlását. Ezért nem zsírosodott el a gödör és a wc-ből kijövő ürüléket is feldolgozza. Nálam szürkés folyadékká válik. A szippantósok kérdezik, hogy a WC hová megy és minimális a szaga. Ezzel már bebizonyosodott, hogy lehet helyben is kezelni a szennyvizet. Mások más szert használnak az is hasznos, mert a szomszéban az utóbbi évek folyamán nem láttam szippantós autót. Nem is volt fekália szag a környéken. Szent meg győződésem az, hogy ha helyben nem kezeljük a gödröket, csak akkor elszállítjuk el amikor szükséges, mindenkinek a költsége kezelhető marad mint eddig. A kezeletlen kerület szennyvíztárolói ugyanúgy szennyezik a környezetet, csak elszállítással a költségeink az egekbe szöknek.

Nézzük az anyagi oldaláról a dolgokat. Azok az emberek aki ma a villanyt is visítva fizetik ki, a gáz helyett fával fűtenek. A kényelmet meg kell fizetni, nem tudják, ezért a munkájuk hozzáadásával jutnak meleg lakáshoz. Mert, hogy a mi munkánk is forintokat ér. Amit sehol senki nem értékeli be.

Akik így élnek nekik a szennyvíz elvezetés is, pláne az elvezetés nélküli kiadás igen magas költséget jelent.  A szippantást tudja tervezni, spórolni rá, kihúzni egy kicsit, hogy akkor hívom az autót amikor már tényleg kell.

Kezelt szennyvizet szállítanak el.

Ha ránk lőcsölik a költségeket akkor, lesz aki nem fizeti, mert enni kell. Lesz aki feleslegesen is kihívja a szipppantós autót, ezzel a fekália szag és a zaj szintet az egekbe emelheti, a csendes kis településünkön. (Ámbár megjegyzem egyre zajosabb.) Mi lesz azoknak az ingatlanoknak a sorsa akik nem fizették a csatornadíjat és eladósodtak az önkormányzatnak? Kilakoltatják és építik a hajléktalan szállókat. semmi pénzért eladják házaikat, olyan vállalkozóknak akik 4-5 lakást építenek arra a kicsi telekre. Busás haszonra tesznek szert, és zsufolttá teszik a településünket.  Már nagyon belemetem a fantáziámmal a dolgok mélyébe.

Ezért kérem a főváros vezetését, hogy a helyi kezelés a leggazdaságosabb, a lakosok környzettudatos nevelésével, mert ezzel megoldódna a szennyvíz gazdaságos kezelés és elszállítása..

Nem feltétlen a nagy közös tározókba nulla tisztítással megérkező szennyvíz a legjobb megoldás.

Kérem a kerületi vezetésünket továbbítsák ezt a lehetőséget a fővárosiaknak. Mert a környzetünk tisztasága és a zsebünk terhelhetősége nagyon fontos! A kitalált módszerükkel csak a csatornázási vállalat zsebét tömnék meg. A szippantós autók az útjainkat terhelik. A probléma meg itt marad.

NK

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

KERÜLETI LAKOS

(Gyurka Kati, 2012.04.24 15:56)

Kata Bauer Ferencnek Hívják 06205740678
Mit használsz az emésztőbe Én a septifost.A büdös autó ami felétek jár Soroksár felől jön.Elég elviselhetetlen" illattal"közlekedik.