Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tovább folyik az államosítás, most a dohány árusok vannak terítéken

2013.04.30

A rendszer váltás előtt a cigaretta árusítás állami monopólium volt. A demokrácia meg akkor arról szólt, hogy lebontjuk a nagy állami monopóliumokat. A demokráciában élők saját magunak teremtsék meg a megélhetésüket.

Most ezt a 20 éves munkájukat és megélhetésüket zúzták szét. Önös egyéni érdekeik gyanánt. Csak későn nézték meg mennyi az árrés a dohányterméken, ami eddig is kötelező volt. Csak a dohánygyárak járnak jól. Nekik szabad piacuk van. A dohányfüggőség stabilan tartja.  FIDESZ frakcióvezetője egyik tv adón közölte, hogy hány szocialista feleség és sógor is nyert pályázatot. Úgy látszik hiba csúszott a gépezetükbe.

K

Mindenki rosszul jár csak azért, hogy pár ezer FIDESZ hívő, rokon, haver és üzletfél biztos, államilag garantált haszonhoz juthasson.

A kormány azzal, hogy monopóliummá változtatta a dohány kereskedelmet, súlyos károkat okoz az egész kiskereskedelemnek, az országnak, minden magyar állampolgárnak. Több tízezer bolt van, amely válságos időszakban és csökkenő fogyasztás mellett küszködik a talpon maradásért. Most forgalmuknak egy fontos része kiesik. Kénytelenek lesznek emelni az árakat a többi terméken, hogy a kieső jövedelmet pótolni tudják, vagy visszafogni fejlesztéseiket, csökkenteni az alkalmazottaik számát és bérét, vagy bezárnak. Több tízezer család megélhetése kerül veszélybe. Megnő a dohánytermékek feketekereskedelme, ami csak a bűnözőknek jelent hasznot, az államnak komoly bevételkiesést jelent. A kieső adóbevételt – ismerve a kormányt, nemsokára újabb trükkös adóemeléssel -mindannyiunknak kell pótolni!

Forrás MoMa

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.