Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ügyvéd leveléből

2014.02.01

Magyarországon már-már az arcátlancágig viszik az ügyvédek a biztos anyagi nyertességüket. Találtam egy levelet, melyben ha bármit tesz az ügyfél csak vesztes lehet. Még pernyertesség esetén is. Tipikus benne az, hogy mindenáron letarolom az ellenérdekű ügyfelet. Nem az első eset, már több tapasztalatom van erről.

ÍME A LEVÉL RÉSZLET: A levél valódi akit érdekel melyik ügyvédi iroda írta nálam megtalálható!

"Nem tudunk felelősséget vállalni az e-mailen folytatott kommunikációért, mert nem bizonyítható, hogy egy e-mail megérkezett­-e, nem a spam fiókba érkezett a másik félnél stb. Javasoljuk, hogy e-mail ben is küldjék el az információkat - a gyorsabb ügyintézés érdekében és postai úton is, hogy egészen biztosan megkapjuk, akkor is, ha e-mailen mégsem érkezne meg hozzánk.

Kéjük telefonon ne keressen sem engem, sem az alapítvány munkatársait. Telefonon semmilyen felvilágosítást nem tudunk adni. Ennek oka, hogy telefonon nem lehet beazonosítani a jogosultakat, valamint nem felhasználható egy peres eljárásban. Előre tájékoztatjuk, hogy minden telefonhívást rögzítünk és azt fel fogjuk használni az eljárásban, de információt nem fogunk tudni adni.

Kérjük, postai levélben - az Ön érdekében - tértivevénnyel igazoltan válaszoljon nekünk! 

Amennyiben rendelkezik olyan bíróság előtt felhasználható, perdöntő bizonyítékkal ami részben vagy egészben ellentmond fenti köv telésünknek, azt nyolc napon belül küldje meg részünkre, hogy elkerülhessük a jogi eljárásokat! A mi célunk nem pereskedni, hanem jogszerűen megoldani ezt a helyzetet. Amennyiben Ön nem partner ebben, abban az esetben, Ön miatt vagyunk kénytelen a bírósághoz fordulni.

Ha fent megadott határidőig érdemi válasz a jelen levelünkben foglaltakra nem érkezik, azt úgy tekintjük, hogy a peres eljárásra okot adtak, és ennek tudatában indítjuk meg a bírósági eljárásokat, így a jövőben arra kimentési lehetőségként hivatkozni nem tudnak a peres eljárásban, hogy Önök a perre okot nem szolgáltattak.

Felszólítom, hogy levelemre válaszolva tájékoztasson az üggyel kapcsolatos minden egyes részletről, ugyanis ha valamilyen információt a levelemben megadott határidőig, a per megindítása előtt nem bocsát rendelkezésünkre, akkor az információ elhallgatásából eredő többletköltségeink és egyéb ráfordításaink tekintetében kártérítési követeléssel fogunk élni Önnel szemben, rosszindulatú pervitel miatt és a perköltség, adminisztrációs költségek és ügyvédi költség teljes megtérítését fogjuk köv telni Öntől abban az esetben is, ha a pert megnyeri. Ugyanis, mi az Ön által rendelkezésre bocsájtott információk alapján tudjuk csak eldönteni, hogy pert indítunk vagy sem, így ha az üggyel kapcsolatos bármilyen konkrét információt visszatart, akkor Ön a felelős a per megindításáért, így az ebből keletkező költségeink és a saját költségei is Önt terhelik még akkor is, ha a követelés valamiért nem jogszerű."

Végig olvasva érdemes kicsemegézni az ellentmondásokat és a mindenáron győzést elemezni. Elképesztő eredmény jön ki

K

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.