Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


uzsorakamat

2011.08.29

A napokban hallottam, hogy az uzsorások már kisközérteket tartanak fenn, így adnak hitelt a szegény rászorulóknak, csak azt a részét nem értem a dolgoknak, ha egy családnak van X segélye+jövedelme és nem elég neki hónapról hónapra, az uzsorások, hogyan tudnak a csillagos egekig hitelt nyújtani. Minek, kinek nem lesz nagyobb a jövedelmük, bármekkora kamatot számolnak fel. Csak egyszerűen kihasználják őket, hogy náluk vásároljanak.

Ez a kereskedelem egy formája, ez már beszerzéssel jár vagyis kiadással is, ha legális a vállalkozás akkor akkora áron adja terméket amekkora árrést tesz rá. Az árrés   eddigi tudomásom szerint szabad választás. Nincs hatóság aki meghatározza.

 Sajnos megint eljutottam a bankokhoz. Pedig nem erről akartam írni. De úgy érzem nagyon fontos.

A bankok UZSORAKAMATA a deviza hitel. Az benne a szomorú, hogy legális. Ezt büntetlenül lehet művelni. Róna Péter megmondta hibás termék. Minden apró művelet min 300,- Ft. Korábbi írásomban már leírtam, hogy anyukám nyugdíjából fél hónap alatt 1000,- Ft egy hónap 2000,- ft ezt csak szorozni kell az átutalt nyugdíjakkal.

Ez az  egyik formája az uzsora kamatnak, pedig én tárolom náluk a pénzemet, ezt kifizetendő kamatnak kellene lennie. Mondjuk meg őszintén miből gazdagodna a bank vezére és sleppje, miből építenék a székházakat?

Itt ragadom meg azt, hogy a bankok megtévesztik a média reklámokkal és  kihasználják a hiszékeny emberek tudatlanságát.

Mert Ők ( a banok) adták a hiteleket, ők határozták meg ki kaphat ki nem. Bizony van olyan ember aki soha nem kaphatott. Mások pedig mindig.

Ismerősöm a pártállam alatt MASZEK volt. Idézőjelben: "feketeseggű", a pártállam rossz szemmel nézte a tevékenységét. Lovas kocsis fuvaros, társadalmon kívülinek számított. Ezt az embert a falu nagyon szerette, mert ő mindent el tudott intézni a hiány gazdaságban is. Egy egy építkezésen, percre pontosan megérkezett a következő anyag ami kellett.

Ő is családos ember, neki is épült a háza. Nem villámgyorsan mert ő nem tette el a más alapanyagát, hogy a saját háza gyorsabban épülhessen. Szépen ahogy a lehetősége engedte, építgette a házát.

Soha NEM kapott OTP kölcsönt, mert MASZEK volt. Ezért szegényes kopott nekik de nekik megfelelő méretű házat épített. Rendszerváltásnál át ült egy Robur típusú teherautóba, ment olyan sebességgel mintha lovas kocsit vezetne, de folyamatosan dolgozott. Vállalkozó lett. Tele a vállalkozói lét gondjaival. Eljött a nyugdíjazásának ideje. A becsületes maszekoknak nem volt  túl nagy jövedelmük, ezért a nyugdíja is annyi amennyi. Szerényen a feleségével megélhetésüket biztosította. A gyerekeik már kirepültek, róluk nem kellett már gondoskodni.

A házukat szerették volna öregkorukra rendbe tenni. Ezért az öreg fuvaros tovább dolgozott a kisteherautójával.

Hirdették, hogy mindenki felvehet hitelt. Nos ők is kigondolták, hogy  megpróbálják, sikerült. Ez volt a vesztük. A Svájci fran alapút ajánlották nekik.. Ma már tudják hibás döntés volt. Nekik mint kis embereknek nem ezt kellett volna ajánlani. Mert a bank szakemberek csak a saját hasznukat nézték. A bankosoknak tudni kellett volna, hogy ezeknek az embereknek nyugdíjasoknak nem fog a jövedelmük progresszívan növekedni, ahogy  emelik a deviza alapú hitelek részleteit. Szerintem az államnak a parlamentben lévő összes párt képviselőinek kellett volna jelezni, hogy ebből baj lesz. Tenni kell valamit amíg nem késő.  Talán a legégetőbb amit tehettek volna megszűntetni a bankok egyoldalú szerződésmódosítását. A szerződés módosítást a bank ingyen végezte, nem kellett hozzá közjegyző. A hitelfelvevőket még azzal is sújtották, hogy a módosítást  közjegyzőhöz kötik, ami min 30 000,- Ft. Helyenként egy havi részlet.  Ezt mindenképpen meg lehetett volna változtatni. Felelős ezért a mai kormánytagjai is.

Visszatérek a fuvarosunkra: sajnos valaki felelőtlen viselkedése folytán balesetet szenvedett olyan súlyos sérüléssel, hogy az életéért küzdöttek az orvosok. Megmentették,   maradandó károsodást kell viselnie. Autója és a munkája oda lett, tovább dolgozni már nem tudott. Kevéske nyugdíjukból nem tudták a folymatosan növekvő részleteket fizetni. Így lettek hitelkárusoltak. pedig az egész életüket becsületesen élték. Most várják a kilakoltatásukat. Immáron idősen meggyengült egészségi állapotban. Hová mennek nem tudják!

EZ NEM A HITEL FELEVEVŐ HIBÁJA!! Mégis oda sorolják. Kérdem én miért? Miért nem egyedileg vizsgálták? és még további kérdésem is van. Az egyodalú szerződés módosítás? A bankok nem akrnak semmit kockázatot vállani. Megtehetik mert az állam támogatja. ....... Kevés az átütemezés! Mert unokáik is látni fogják. Az örökösök lemondjanak az illeték nélküli örökségükről? Ők már nem vállaltak hitelt, nekik nincs módjukban fizetni, elég a saját terhük. ......

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.