Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pestszentimrei fórum

 

        Eltelt ez az év is anélkül, hogy csatornát fektetett volna Pestszentimrén a fővárosunk. Nagy kár volt változtatni a csatornaépítés rendszerén, mert azóta centiméterekben lehet mérni az Imrén bővített hálózatot. A Dózsa György út olyan rossz állapotban van, hogy az már egyenesen szégyene világvárosunknak. A fővárosi szemét idehordásával verték szét a kukásautók ezt az utat. Azt hittük, ha már a lakóházainktól pár méterre lepakolt szemét idehordását befejezték legalább újra szőnyegezik az 54-es busz ezen nyomvonalát, de nem így történt.       A Nagykőrösi út felújításának pénze a gyáli határig szólt, mégis csak a nagybani piacig készült el, vajon mi lett a további részek megmaradt pénzével? Vajon miért nem kezdték el belőle a csatornázást a Nagykőrösi úton, hogy befejeződhessen a rekonstrukció?

....teljes cikk olvasható

www.szekytarsasag.hu      4. oldalán

Petszentimrén nincs nagy árvíz, csak áznak a pincéink

    Pestszentimrén a mostani nagy esőzések után a pincék megteltek vízzel. Még az a pince is amleyiket jól, tálcásan szigeteltek. Alföldi település vagyunk, az utcákon felgyülemlő pocsolyákból , egyenesen a pincéinkbe folyik a víz.

A Nagybani Piac, Camion, és a nagyáruházak területén a hatvanas években még nádas volt, a békák kuruttyoltak. A település szélső utcáiból télen a gyerekek ott korcsolyáztak.

Ezt a területet leszigetelték és ezzel benyomták a pincékbe a vizet. A víz az mindig utat tör magának. Ezeket a kárainkat senki nem fizeti ki. Ha csináltak volna méréseket, hogy hány köbméter vízet kell elvezetni akkor a pestszentimrei csatornázással kezdték volna. Még mindig ott van a talajvíz.

Emellet a probléma mellet minden vezető elmegy. A főváros is és a kerületi is. Nem fontos nekik, hogy milyen kárink vannak. Az, hogy semmilyen zöldséget nem tudunk ültetni, mert nitrátos a talaj a  derítőktől. Pedig jó lenne egy kis paradicsom a kertben, egy kis répa, friss petrezselyem zöld. Jó volt kiszaladni a kertbe érte, ha a levesbe kellett. Nem túl nagy  értékú az egész amit termeltünk, leginkább a munka értéke a legnagyobb. Önmagunk értékelése, nem a nagyáruházaba rohantunk., akkor még nem is volt. Rend és tisztaság volt a kertekben.