Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Választási értélkelés

2010.04.18
Tisztelt Választók, Honfitársak!
Először is köszönjük az Összefogás Pártra és jelöltjeire voksolók bizalmát. Az Összefogás Párt az Önök támogatásával kiválóan szerepelt az országgyűlési választásokon, még ha jelöltet a következő ciklusra nem is tudott a parlamentbe juttatni. A mindössze 4 hónapja alakult Összefogás Párt megmutatta magát és gondolatiságát a választási előkészületek alatt. Fiatalságához képest kimagaslóan szerepelt: egyéni képviselő-jelölteket delegált és Borsodban területi lista állításához is meg tudta szerezni a szükséges támogatottságot. Az Összefogás Párt a megalakulása óta eltelt négy hónap alatt be tudta mutatni parlamenten kívüli erőként is azokat a programjait, melyek politikájának alapértékeit testesítik meg, fel tudta hívni a figyelmet az elmúlt 20 év törvényhozásának és általános politikai kultúrájának hiányosságaira és tévedéseire, és ezekre az anomáliákra konkrét megoldási javaslatokat tudott beterjeszteni. Meg tudta alkotni azt a gazdaságélénkítő programcsomagot, mely alkalmassá teheti a magyar nemzetet a válságból való kilábalásra, és meg tudta mutatni azt a fajta, civil önszerveződésen alapuló politikai kultúrát, mely végre nem az ideológiai különbségekre alapozott ellenségeskedést és széthúzást, hanem a nemzet alkotó összefogását tűzi ki követendő példaként. 
Az Összefogás Párt annak ellenére jutott el a megmérettetés lehetőségéig, hogy nagypolitikai és nagytőkés támogatást sehonnan sem fogadott el, így nem tudta a klasszikus kampányelemeket, mint médiahirdetések és óriásplakátok, kampánykoncertek, stb. felhasználni jelöltjeinek népszerűsítésére. Eredményeit kizárólag szimpatizánsai, illetve aktivistái lelkesedésével és áldozatvállalásával érte el. Ez példa nélküli az újkori magyar demokrácia történetében, mégis magától értetődő, hiszen az Összefogás Pártot maga a társadalmi igény hozta létre. A korábbi politikai elit korruptsága, arroganciája csak társadalmi közönyt és apátiát szült. Nem volt olyan politikai erő Magyarországon, amely maradéktalanul az embereket képviselte, az ő érdekeiket elégítette ki és problémáikra őszintén megoldást keresett. Az Összefogás Pártot ez a társadalmi igény hozta létre. 
Az április 11-i szavazáson egyértelműen megnyilvánult a választói akarat: a választók végérvényesen le kívántak zárni egy 20 éves, rossz időszakot. A szavazók nem csak a pártlistákra, hanem az egyéni jelöltekre is a vélelmezett párterő figyelembe vételével adták voksaikat, a jelölt személyétől függetlenül arra a pártra, melyben leginkább hitték a változás lehetőségét. Április 11-én ez a szempont minden mást felülírt, így az egyéni jelölteknek igazából nem volt ez alkalommal valóságos szerepe. 
Ebben a közegben az újonnan alakult Összefogás Párt jelöltjeinek a mandátumhoz jutáshoz nem is lehetett esélye, de programjait az önkormányzati munkában ősztől már nem csak megalakulásának helyén, Monokon, hanem az ország más településein is valóra tudja váltani. Az egyéni jelöltek lehetősége az önkormányzati választásokon nyílik meg, mikor nem a változást kell a szavazóknak minden áron biztosítani, hanem már a konkrét helyi megoldások és személyek között választani. Továbbra is várjuk az Összefogás Pártba mindazokat, akiket megérintett az Összefogás Pártot létrehozó társadalmi igény, és szerepet szánnak maguknak a következő nehéz, de sorsfordító évek önkormányzati munkájában.
Hiszünk abban, hogy a demokrácia meghozza gyümölcsét, hiszünk abban, hogy a megválasztott országgyűlési képviselők körzetük lakóinak érdekeit eredményesen fogják képviselni pártjaikban és az országos politikában. Ma még nem tudjuk, hogy a leendő kormányzó politikai erő milyen támogatottsággal nyeri el végül a felhatalmazást, de minden demokratikus pártot biztosítunk támogatásunkról, s minden olyan cselekvésben támogatjuk leendő képviselőiket, ami a magyar nemzet felemelkedését, állampolgárainak biztonságát, és a Kárpát medencében élők életszínvonalának növekedését eredményezi.
 
 
2010. április 12-én
 
Szepessy Zsolt                               Kertész-Bakos Ferenc
országos elnök                               ügyvezető alelnök
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.